sms-marketing

Da li ste zaboravili kolika je snaga SMS poruka?

Tražite novi način reklame koji vaši konkurenti nisu koristili? Probajte SMS marketing u koji spadaju slanje bulk reklamnih poruka.

Najčešće vrste marketinga su: pretraživanje oglasa, plaćeni oglasi na sajtovima, SEO, marketing na socijalnim mrežama, email marketing.
Iako ovi tipovi marketinga privlače pažnju najvećeg broja korisnika, neki drugi, manje poznati, a isto tako moćni vidovi marketinga ostaju zapostavljeni.

Jedan od njih je i SMS marketing. Svako od nas pošalje nekoliko SMS poruka dnevno, bez obzira na porast chat aplikacija kao što su Facebook messenger, Google hangouts, Viber ili Whatsapp.
Ukupan broj SMS-ova u celom svetu na dnevnom nivou je 350 milijardi, jer SMS podržavaju svi modeli telefona, dok sve ostale aplikacije zavise od internet konekcije i kompatibilnosti sa određenim operativnim sistemom ili modelom telefona.

Za određene delatnosti SMS može da bude od neprocenjive vrednosti, a postoji 5 razloga za to:

1. SMS makteting je zasnovan na dobrovoljnom pristanku klijenta, jer korisnik mora da se prijavi na servis, pre nego što dobije prvu poruku. Ovim se stvara uzajamno poverenje između klijenta i prodavca, jer je klijent prihvatio da bude na listi, zato što smatra da su vaše poruke za njega bitne.

2. Zato što je SMS servis pravljen za mobilne telefone, nema potrebe za navikavanjem i učenjem, svi korisnici već znaju da ga koriste.

3. SMS ima veliki procenat otvorenih (pročitanih poruka), više od 90% primljenih poruka je pročitano u roku od 3 minuta od prijema. SMS poruke se retko koriste u marketinške svrhe, pa inbox klijenta nije pretrpan njima.

4. Većina klijenata će prihvatiti SMS reklamiranje ako im se to predstavi na pravi način (npr. ako im ponudite SMS podsetnik ili ako im ponudite popust)

5. SMS poruke ne zastarevaju bez obzira na sve veći broj chat aplikacija. Veliki procenat korisnika i dalje koristi SMS poruke.

sms-marketing

Kako početi sa SMS marketingom?

Za male i srednje kompanije nije neophodno angažovanje marketinške agencije, jer postoji dovoljno alata koji vam omogućavaju planiranje i pravljenje liste klijenata. Pre početka SMS kampanje predlažemo Vam da se upoznate sa mogućnostima i uslovima realizacije SMS servisa.

Kako da privučete klijente?

Kada ste odlučili šta želite da ponudite svojim klijentima, sastavite poruku koju možete iskoristiti i za druge vidove reklamiranja.
Zato što SMS markteting zahteva pristanak klijenta, potrebno je da ohrabrite korisnike da se prijave na vaš servis nudeći im specijalne ponude, popuste i promocije.

Comments are closed.