facebook reaction

Da ste primetili novinu na Facebooku?

Promena o kojoj svi pričaju se tiče dugmeta LIKE. Ne, nije u pitanju uvođenje DISLIKE dugmeta, ali je sledeća najbolja stvar.

Naime, Facebook je promenio LIKE dugme, ubacivši niz emotikona, koje između ostalog uključuju ljubav, iznenađenje i tugu.

Nakon testiranja ove opcije u pojedinim zemljama, Facebook je juče zvanično napravio izmenu i ona je postala dostupna svim korisnicima Facebooka.

Mnogi Facebook korisnici već duže vreme priželjkuju DISLIKE dugme, ali ova nova opcija pod nazivom „Reactions“ je nešto najbliže što su mogli da dobiju.

Pitate se kako da isprobate novu opciju. Sve što je potrebno je da pritisnete LIKE dugme i iskočiće vam prozorčić sa šest različitih ikonica. Redosled i imena ikonica je sledeći: Like, Love, Haha, Wow, Sad i Angry.

Kada pređete mišem preko neke ikonice, videćete njen animirani efekat – na primer, Haha ikonica će se smejati.

Zanimljivo je da je Facebook testirao i „yay“ ikonicu, ali su je ubrzo uklonili, kada su shvatili da je korisnici ne koriste.

Sammi Krug, product manager iz Facebooka je rekao „Osluškivali smo ljude i shvatili smo da je prosto neophodno da postoji više načina da korisnici brzo i lako iskažu svoja osećanja na News Feed-u.“

Facebook je imao dosta problema kod odlučivanja na koji način da prikažu dodatne reakcije korisnika, još od uvođenja Like dugmeta 2009. godine. Mnogi su hteli da iskažu svoja osećanja prilikom, na primer, raskida ili porodične tragedije, ali to nisu mogli da urade sa Like dugmetom.

Vreme će pokazati da li će korisnici usvojiti nove emotikone ili će ipak ostati verni Facebookovom prvencu, lajku! Svi mi smo svakako od Facebooka navikli da konstantno uvodi novine i poboljšava iskustvo korisnika na najvećoj društvenoj mreži na svetu.

Pratite nas i dalje i budite u toku sa svim izmenamai vestima koje se dešavaju na Facebook društvenoj mreži.

UPDATE: Facebook je u septembru 2016. umesto standardnih emotikona uveo reakcije posvećene Star Wars serijalu.

Comments are closed.